Ida Marie Tessem Andersen synes det er topp å være lærling i Vennesla kommune. Sånt liker Kristin Kollen i kommunen å høre.Mange fordeler
_ Jeg er kjempeglad for læretida på Vennesla omsorgssenter, sier Ida.
_ Som lærling har jeg god lønn, og akkurat det tror jeg er en undervurdert del av det å være lærling. Endelig lærer jeg å spare penger og skjønne hva det er å stelle min egen økonomi. Jeg blir voksen – og lærer å klare meg. Og det skjer mens jeg bor trygt hjemme. En stor fordel, fortsetter hun.
I tillegg kommer selvsagt det faglige. Å få lov til å bli trygg og flink i et fag. På Vennesla omsorgssenter får Ida jobbe med det hun liker aller best, og hun får opplæring og veiledning. Samtidig kan hun tilføre miljøet det siste nye av kunnskap som hun selv har lært.
Viktig med fagutdannelse
En ny trend er å droppe læretida etter to år på yrkesfag på videregående. Mange hopper på «påbygg" for å få studiekompetanse i stedet. Da mister du fort muligheten til en trygg fagutdannelse - en utdannelse du kan bygge på senere. I Vennesla kommune trenger vi lærlinger og gode fagarbeidere og vi ber deg tenke deg godt om.
Ida Marie Tessem Andersen sammen med sin faglige veileder Jorunn Konsmo Jenssen. De trives godt sammen.Vennesla kommune satser på lærlinger og målet er fire lærlinger pr 1000 innbyggere. Vi har eget lærlingekontor og mange flinke folk som følger opp den enkelte - uansett lærefag.
_ Jeg får til og med lov til å feile og prøve meg. Det er trygt og godt å jobbe på Vennesla omsorgssenter og i Vennesla kommune med fagfolk rundt meg. Jeg får en helt annen tilknytning og tilhørighet til faget. Jeg blir trygg, sier Ida.
Mange venner sier de kun vil ha jobb for å tjene mest mulig. Selv ber hun vennene om å bruke hjertet og velge en jobb de trives med. Det er så mange hverdager. Trivsel er viktig.
_ Jeg valgte helsefag fordi jeg elsker å være i et omsorgsmiljø, prate med eldre og være med på å gi omsorg. Det finnes yrker med mer lønn, men ikke med mer glede, tror jeg, sier Ida.
Håper på flere lærlinger
Kristin Kollen i Vennesla kommune er glad for at Ida trives så bra i læretida. Hun håper på smitteeffekt og at langt flere unge vil velge å ta læretida i Vennesla kommune. Det neste året er det særlig innen helsefag og barne- og ungdomsarbeider-faget vi trenger langt flere lærlinger.
_ Jeg vil oppfordre de unge til å ta læretida og få fagbrev. Det er mange fordeler med det, sier Kristin Kollen.
_ Hvis du blir helsefagarbeider og vil ta sykepleien senere, vil de to første årene gå mye lettere. Du får en fiks ferdig og viktig fagutdannelse i bunnen og du vil alltid kunne få en trygg jobb, sier Kollen.
En annen fordel er at du lett får deltidsjobb hvis du vil studere videre. Med fagbrev i bunn, er det lettere å finansiere senere studier. Du slipper kanskje studielån.
Søk læreplass!
Her kan du søke læreplass
De kommende årene trenger kommunene mange nye ansatte i særlig helse- og omsorg. Vi ønsker derfor å bidra til at mange tar læretida som helsefagarbeidere. I kommunen treffer du fagfolk og kommer inn i et faglig og spennende arbeidsmiljø. Samtidig får vi viktig kompetanse og arbeidskraft tilbake fra deg. Det er en vinn,vinn-situasjon
I Vennesla trenger vi både at flere unge velger å ta lang utdannelse på universitet og høyskoler, men vi trenger også mange flere fagarbeidere med fullført fagutdannelse. Derfor: Ikke nøl, ta kontakt med lælingekontoret i Vennesla kommune på telefon 381 37 200