Serverings- og skjenkebevilling
Planlegger du å starte et sted hvor det serveres mat og/eller alkohol, må du ha serverings- og skjenkebevilling.
Når trenger du serverings- og skjenkebevilling?
Hvordan få serverings- og skjenkebevilling?
- Serverings- og skjenkebevillingen gis til selskapet som skal drive stedet
- Alkoholloven og serveringsloven stiller krav om uklanderlig vandel
- Styrer og stedfortreder må ha bestått kunnskapsprøven for å kunne søke om skjenkebevilling
- Daglig leder må være ansatt ved stedet hvis ikke eier av stedet ivaretar denne rollen
- Daglig leder må ha bestått etablererprøven for å få serveringsbevilling
- Styrer og stedfortreder må være over 20 år
- Styrer og stedfortreder må være ansatt på stedet eller arbeide der i kraft av eierstilling
Slik søker du
Før du søker er det flere dokumenter du må ha på plass slik kommunen har tilstrekkelig informasjon til å kunne behandle din søknad.
Vedlegg som må legges ved søknaden
Du vil bli bedt om å laste opp vedlegg underveis i søknadsskjemaet.
- Dokumentasjon av overdragelsen/eierskiftet/leiekontrakt
- Dokumentasjon på godkjent arbeidskontrakt og inngått yrkesskadeforsikring for ansatte
- Dokumentasjon på styrers og stedfortreders tilknytning til serverings- og skjenkestedet
- Firmaattest for alle selskaper som er involvert i driften av virksomheten - for AS aksjebok og for ANS/DA selskapsbok
- Kopi av daglig leder sin etablererprøve
- Kopi av styrer og/eller stedfortreder sin kunnskapsprøve
- Kopi av melding til Mattilsynet
- Skatteattest fra skatteetaten for den for hvis regning serveringsstedet drives-økonomisk ansvarlig/driftsselskap
- Målsatt tegning over serveringsstedet, inne og ute. Bord og antall sitteplasser skal være inntegnet
- Brukstillatelse fra bygningsmyndighetene
Søknad om serverings- og skjenkebevilling
Publisert 25.11.2023 13:36
Sist endret 12.12.2024 11:06